Relatief weinig fietsendiefstal in Friesland

10-04-2019 JOURE – Friesland behoort tot de veiligste provincies als het gaat om fietsendiefstal. Dit blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond en beslist, die onderzoek hebben gedaan naar de laatste trends op het gebied van fietsen.

Weinig diefstallen in Friesland
Per 1.000 inwoners worden er in Friesland 22 fietsen gestolen. Hiermee staat Friesland, samen met Drenthe, op gedeelde tweede plek als het gaat om provincies waar je je fiets veilig kunt neerzetten. Enkel in Zeeland is de kans op diefstal van een tweewieler kleiner, 2 diefstallen per 1.000 inwoners.Hoe anders is het in Noord-Holland, waar de kans op diefstal ruim 3 maal zo groot is als in Friesland; 73 diefstallen per 1.000 inwoners.

Het grootste risico op het verdwijnen van je fiets loop je tijdens het winkelen. 29% van alle fietsdiefstallen vinden namelijk plaats nabij winkelgebieden. Ook worden er veel fietsen gestolen bij treinstations en rond de eigen woning. Deze twee locaties staan op de tweede en derde plek van populaire jachtgebieden van fietsendieven. Op beide plekken vindt 21% van alle fietsdiefstallen plaats.

Een overzicht van alle fietsdiefstallen in Nederland is te vinden via deze link.