Regenachtig en harde wind

04-04-2022 JOURE – Vanochtend breidt de regen geleidelijk zuidoostwaarts uit over het land en kan het soms behoorlijk doorregenen. In het zuidoosten van Brabant en in Limburg arriveert de regen pas tegen het middaguur. De temperatuur varieert halverwege de ochtend van 3 graden in het binnenland tot 6 of 7 graden aan de kust. Er waait een (vrij) krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind hard en in het noordelijk kustgebied mogelijk soms zelfs stormachtig (8 Bft). Daar zijn zware windstoten mogelijk tot circa 80 km/uur. 

Vanmiddag zijn er in het hele land perioden met regen. In de loop van de middag komen er in het westen ook droge momenten. De temperatuur ligt tussen 5 graden in het oosten en 8 graden aan zee. De wind draait van zuidwest naar west en is landinwaarts matig of vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. Ook is de wind behoorlijk vlagerig. 

Vanavond loopt de temperatuur nog iets op en de maxima van 8 tot 10 graden op deze maandag worden dus pas in de avond bereikt. De regen trekt geleidelijk naar Duitsland weg, maar helemaal droog wordt het niet met een afwisseling van droge momenten en buien. Ook in de nacht blijft de kans op buien aanwezig. Het koelt nauwelijks af met minima rond 7 graden. 

Morgen start met veel wolken en hier en daar een bui. In de loop van de dag trekt een nieuw regengebied van west naar oost over het land. De zon krijgen we niet veel te zien. De beste kansen op zonneschijn zijn ’s ochtends voor Noord-Nederland en eind van de dag voor het zuidwesten. Het wordt 9 graden op de Wadden tot 13 graden in het zuiden en er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, wind uit westelijke richtingen.

De rest van de week houden we een nat weerbeeld met slechts af en toe zon en regelmatig veel wind uit het zuidwesten of westen. Woensdag zijn de temperaturen met 10 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 14 graden in Zuid-Nederland het hoogst. Later in de week liggen de maxima rond 9 graden.