Regen met in de loop van de dag stormachtig weer

08-02-2019 JOURE – Vandaag is er veel bewolking en (mot)regent het soms. Gedurende de avond trekt een actievere regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur wordt een graad of 9 en de zuid- tot zuidwestenwind neemt landinwaarts toe naar vrij krachtig, in de kustprovincies naar krachtig en langs de kust en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft.

In de nacht naar zaterdag verlaat de regenzone het zuidoosten. Er volgen opklaringen er is kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard.

Zaterdag overdag is er af en toe zon maar er is ook kans op een bui. De middagtemperatuur wordt een graad of 9. Het wordt onstuimig met een zuidwestenwind die boven land toeneemt tot (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer tot stormachtig. In het Waddengebied bereikt de wind mogelijk enige tijd stormkracht. In een groot deel van het land, het zuidoosten en oosten uitgezonderd, kunnen zware windstoten voorkomen. (Bron: KNMI)