Promotiewedstrijd Joure – Pallas Leeuwarden

14-04-2022 JOURE – Jouster korfballers op koers voor promotie in de zaal. Zaterdag 16 april vindt in Sportfun de apotheose plaats in poule 3B. In Joure is het tweede (en laatste duel) in de play-offs tussen SC Joure en Pallas ’08 uit Leeuwarden. Wie van de twee gaat volgend jaar naar de tweede klasse?

In de eerste wedstrijd, op 9 april, lieten de Jousters zich in de Leeuwarder Camminghahal niet gek maken. Een vroege achterstand werd vakkundig omgebouwd tot een voorsprong. Met hand en tand werd deze vervolgens verdedigd. Joure heeft door de 16-18 overwinning een uitstekende uitgangspositie voor de return. Omdat de play-offs een ‘best-of-two’ reeks is, wordt zaterdag een alles-of-niets-wedstrijd Pallas ’08. Om promotie af te dwingen, moet de ploeg moet met minimaal twee doelpunten verschil winnen. Voor Joure volstaat een nipt verlies.

De equipe van René Zuil kan niet zonder de negende man. Daarom wil de club zoveel mogelijk publiek op de been en de tribunes krijgen. Supporters zijn zaterdag 16 april om 20:15 uur van harte welkom om Joure 1 te ondersteunen. Voorafgaand aan het duel speelt het tweede team van SC Joure een degradatieduel tegen WWC 2. Ook zij kunnen de steun van het publiek goed gebruiken.