Promotie voor Joure na thriller tegen Pallas’08

18-04-2022 JOURE – In een bomvol Sportfun speelde Joure zaterdag de tweede play-offwedstrijd tegen Pallas’08 uit Leeuwarden. Een week eerder hadden de Jousters – na een vroege achterstand – met klein verschil gewonnen: 16-18. In de officieuze kampioenswedstrijd in Joure stond de meeste druk op de bezoekers, zij moesten het tweede duel met minimaal drie doelpunten verschil winnen, om te promoveren. In de enerverende wedstrijd, waar niet altijd het beste korfbal werd gespeeld, toonde Joure zich het best bestand tegen de druk, 18-18.

Beide ploegen startten zenuwachtig aan de wedstrijd en grossierden in fouten. Ballen vlogen even makkelijk bij de tegenstander in de handen als bij medespelers en veel aanvallen stokten na slechts één schot. Halverwege de eerste helft leek het lek bij beide ploegen boven. Pallas’08 maakte vlot achterelkaar drie doelpunten en Joure egaliseerde met twee treffers direct weer: 5-5. De bezoekers sloegen hierna een serieus gat van drie en hielden dat vast tot de rust, 6-9.

Direct na de pauze bracht Pallas’08 het verschil op vier. Met deze stand lagen de Leeuwarders op koers naar de tweede klasse. Het onheilspellende scenario werkte als een rode lap voor de Jousters. Binnen acht minuten scoorde Joure zesmaal, terwijl Pallas’08 hier één doelpunt tegenoverstelde: 12-11. Een intens gevecht ontspon zich tussen beide ploegen. Joure kwam soms op een minieme voorsprong van een punt en enkele minuten later hadden de bezoekers weer een krappe voorsprong te pakken. Het massaal toegestroomde publiek – zowel van de thuisploeg als Pallas’08 – kreeg een prachtig korfbalgevecht voorgeschoteld. Omdat beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven, was de logische eindstand een gelijkspel.

Met de puntendeling verzekert Joure zich van promotie naar de tweede klasse. De afgelopen drie seizoenen promoveerde Joure 1 op het veld en de zaal liefst driemaal, een bijzondere prestatie.