Project sterker voor vrouwen boven de 50 jaar


Ben u een vrouw van boven de 50 jaar? Haal meer uit jezelf! Samen met andere vrouwen van jouw leeftijd. Tijdens de themabijeenkomsten van STERKER leer je van en met elkaar in een ongedwongen sfeer. Bibliotheken Mar en Fean en Miks Welzijn zetten zich beide in voor de inwoners van gemeente De Fryske Marren. Ieder vanuit een eigen invalshoek werken zij samen om de inwoners van deze gemeente sterker te maken. Nu hebben zij de handen ineen geslagen voor het project STERKER.

Op woensdag 19 april gaat er weer een nieuwe groep vrouwen starten met STERKER. De acht bijeenkomsten zullen allemaal op de woensdagmorgen plaatsvinden bij Miks Welzijn aan de Brugstraat 1 in Joure. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Wilt u ook graag deelnemen? Dan kunt u contact opnemen met Rosalie de Konink van Miks Welzijn: tel. 0513-414593, e-mail: rdekonink@miks-welzijn.nl

Je staat in de kracht van je leven. Je hebt veel levenservaring. Je hebt een huishouden gerund, misschien heb je kinderen grootgebracht. Je hebt een baan of doet vrijwilligerswerk. Of je verleent mantelzorg. Of je nu zakelijk, creatief of zorgzaam bent, bij STERKER is tijd, aandacht en plaats voor jou!

Als vijftigplusser sta je bewust in het leven. Je staat voor een nieuwe fase. Er is (of komt) wat meer tijd voor jezelf! Tijd om iets nieuws te leren. Iets te ondernemen. Tijd voor, soms al lang gewenste, zelfontplooiing. Samen met leeftijdsgenoten. 

De thema’s die in STERKER aan bod komen zijn:
Sociaal – Sterker
Digitaal – Sterker
Taal – Sterker
Reken – Sterker
Gezond – Sterker
 
Tijdens de themabijeenkomsten van STERKER leer je van en met elkaar in een ongedwongen sfeer. Ook kies je bij de eerste bijeenkomst met elkaar uit elk thema een workshop. Voorbeelden van workshops zijn:
– Ontdek je sterke punten
– Veilig en weerbaar in en om huis
– Je administratie; dat doe je zo!
– Opruimen in je woon- en bovenkamer
– (veilig) internetbankieren
– Grenzen en wensen
– Gezonde en veilige voeding
– Omgaan met Social Media 
– Smartphone en Tablet
– Belastingaangifte; makkelijk én leuk
– Gedichten en verhalen

Vragen een aanmelden
Enthousiast geworden? Aanmelden voor STERKER kan bij Rosalie de Konink van Miks Welzijn. Zij kan ook eventuele vragen over het project STERKER beantwoorden. Rosalie de Konink; tel. 0513-414593, e-mail: rdekonink@miks-welzijn.nl

Steke vrouwen helpen elkaar
Eind mei 2016 heeft een groep van twaalf vrouwen de eerste editie van STERKER afgesloten met een gezamenlijk uitje. In acht wekelijkse bijeenkomsten heeft deze groep aan verschillende workshops deelgenomen en zich op die manier kunnen versterken. 
Tijdens het uitje werd een wandeling gemaakt en natuurlijk geëvalueerd. Alle deelneemsters gaven aan dat zij deelname aan STERKER als zeer positief hebben ervaren. Door de vertrouwde en ontspannen sfeer in de groep ontstond een persoonlijke band. Men is dan ook zeker van plan om contact met elkaar te houden. En mee te doen aan inspiratiebijeenkomsten, als er meer STERKER-groepen hebben gedraaid.