Project Hans


18-12-2017 JOURE – Mogen wij aan jullie voorstellen?? Dit is Hans, het spaarvarken van het jongerenwerk. Hans is een bijzonder spaarvarken. Hij verzamelt namelijk geen geld. Nee, Hans is onze spaarpot voor goede ideeën. Ideeën voor de jeugd in de gemeente De Fryske Marren. Hans is op tournee. Langs scholen, de gemeente, (sport) verenigingen en wie weet waar hij nog meer naartoe gaat. Zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar goede idee aan Hans mee te geven.

Waar moet je op letten?
Natuurlijk moeten de ideeën wel aan een paar voorwaarden voldoen om als beste uit de bus te komen. Het zijn er niet veel, maar wel belangrijk:

Het beste idee is bedoeld voor een groep jongeren, bijvoorbeeld in een buurt, wijk, stad, dorp of de hele gemeente, niet voor privézaken. Het beste idee is realistisch en binnen een half jaar uit te voeren. Het beste idee is vooral creatief, niet duur.

500 euro voor het beste idee!
Voor niets gaat de zon op, dat begrijpen we maar al te goed. Daarom hebben we nog een andere spaarpot. Daar zit 500 euro in om het beste idee uit te voeren. Is 500 euro niet genoeg? Dan gaan we het bedrag dat nog nodig is proberen te werven bij fondsen.

150 euro voor de winnaar
Natuurlijk ligt er voor de bedenker van het beste idee ook een prijs klaar: een cadeaubon van 150 euro. En dat is niet het enige. De bedenker wordt de ambassadeur van zijn of haar idee en helt mee het uit te voeren. Met alle publiciteit die daarbij hoort!

Doe mee!
Heb je een goed idee voor de jeugd in De Fryske Marren? Geef die dan voor 1 januari 2018 aan ons door! Dat kan ook online!Project Hans