Presentatie (inter)nationale vertalingen ‘Er reed een trein naar Sobibor’

04-01-2021 JOURE – Op 7 januari 2021 is het 100 jaar geleden dat Holocaust overlevende Jules Schelvis werd geboren. Op die dag wil de organisatie stilstaan bij zijn wens om zijn getuigenis in begrijpelijke woorden door te geven aan de volgende generaties. Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse ondertiteling van concert en lespakket.

Dat doet de organisatie door op deze dag een Nederlandse, Duitse, Engelse en Poolse ondertiteling beschikbaar te stellen van de concertregistratie Er reed een trein naar Sobibor. Dit gedenkwaardige concert van Jules Schelvis en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest werd op 3 mei 2015, 4 april 2016 én 14 oktober 2020 uitgezonden via NPO2 en is inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken.  Alle ondertitelingen zullen vanaf donderdag 7 januari 2021, vanaf 17.00 uur, GRATIS te bekijken en te downloaden zijn via: erreedeentreinnaarsobibor.nl Op deze dag zullen tevens de Duitse, Engelse en Poolse (digitale) versies van het lespakket Er reed een trein naar Sobibor gelanceerd worden.

Livestream met Mark Rutte, Gerdi Verbeet en Jenny Goldschmidt
Vanwege Covid-19 is het op dit moment helaas niet mogelijk een grootschalig evenement te organiseren.  Toch wil de organisatie graag zo veel mogelijk mensen ‘getuige’ laten zijn van dit speciale moment. “Opdat we niet vergeten…” Daarom wordt op 7 januari 2021– tussen 16.00 – 17.00 uur – een bescheiden, besloten bijeenkomst georganiseerd in de Hobbe van Baerdtkerk in Joure, waar zowel het Nationaal Symfonisch Kamerorkest als de organiserende stichting Nationale Herdenking Joure, gevestigd zijn.

Tijdens deze bijeenkomst zullen o.a. de volgende sprekers aan het woord komen: Zijne Excellentie Minister-President Mark Rutte, Gerdi Verbeet (voorzitter 4 en 5 mei Comité) en Jenny Goldschmidt (Emeritus Professor in Human Rights Law). Musici van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest zorgen voor een muzikale omlijsting.  De bijeenkomst zal worden gefilmd en live te zien zijn via onderstaande link: 
www.erreedeentreinnaarsobibor.nl

De organisatie hoopt dat velen via de live-stream toch ‘aanwezig’ kunnen zijn en op die manier met elkaar verbonden zijn rondom het gedachtengoed en wens van Jules Schelvis. Tijdens de life-stream zal er in NGT worden getolkt.