Politie gaat extra controleren op de A7


29-03-2017 JOURE – De politie gaat komend halfjaar extra controles uitvoeren op de A7 in Groningen en Friesland. Daarbij wordt vooral gelet op het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden. De controles maken deel uit van de campagne 'A7? Attent!'.  Deze campagne, van de politie, het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat, moet het aantal ongevallen op de A7 terugdringen en de veiligheid vergroten.

De controles gebeuren met opvallende en onopvallende auto’s en motoren, videosurveillanceauto’s, laserguns en mobiele radarapparatuur. De politie let met name op bestuurders die zich laten afleiden achter het stuur, door bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Ook andere onveilige gedragingen hebben de aandacht van de politie, zoals het (fors) overschrijden van de snelheidslimiet, asociaal rijgedrag, het overtreden van het inhaalverbod door vrachtwagens en het rijden onder invloed van alcohol.

Veel ongelukken
De politie gaat op de gehele A7 in Friesland en Groningen controleren. Overtreders worden zoveel mogelijk meteen staande gehouden. Daarbij ligt de focus op plekken waar veel ongevallen gebeuren, bijvoorbeeld rondom knooppunt Joure en het wegvak bij Leek en Marum.

Ook in februari werd er al extra intensief gecontroleerd. Toen werd er drie dagen lang een onopvallende controle vanuit een camper gehouden. Het resultaat: 248 boetes, waarvan 214 werden uitgedeeld vanwege het rijden met een mobiele telefoon in de handen.