Politie – Digitale fraude/oplichting gaat gewoon door

10-04-2020 JOURE – Via diverse berichten werd de politie erop geattendeerd dat de digitale fraude of wel oplichting in deze tijd gewoon door gaat. Verschillende inwoners van de gemeente ontvingen de afgelopen dagen berichten van hun bank of zelfs uit naam van de politie.

De politie, maakt wel eens gebruik van een sms-dienst om men bijvoorbeeld te herinneren aan een afspraak aan het bureau of om een boete te betalen. De politie stuurt dan GEEN link mee waar men dan op kan betalen. Betalen kan bij een agent (alleen gepaste betaling) of met de pin aan de bureaus!

Bij twijfel kan er altijd contact opgenomen worden of er inderdaad een boete open staat.De banken sturen meestal ook geen sms naar hun klanten. Berichten over een betaalpas staan in de berichtenservice van de bankierenapp. Het is al helemaal vreemd als een bank je benaderd waar je geeneens klant bij bent.

Men moet dus blijven opletten! De politie blijft hiervoor waarschuwen! Mocht je dergelijke berichten hebben ontvangen dan kunnen deze gemeld worden via https://www.fraudehelpdesk.nl