Politie blikt terug op jaarwisseling De Fryske Marren

07-01-2020 JOURE – Het jaar 2020 is inmiddels een weekje oud en de meesten zullen hun dagelijkse routine weer hebben opgepakt na de drukke kerstdagen en de jaarwisseling. Dat heeft ons de kans gegeven om terug te kijken hoe de jaarwisseling dit jaar is verlopen in onze gemeente.

En dan kunnen we eigenlijk alleen maar de conclusie trekken dat het een gemoedelijke nacht was. Uiteraard zijn er personen bij die zich niet kunnen gedragen en de grenzen opzoeken, en er soms over heen gaan.
Er zijn 3 aanhoudingen verricht die nacht:

Twee personen zijn aangehouden omdat zij in een uitgaansgelegenheid betaalden met vals geld. Gelukkig waren de medewerkers daar heel scherp en kon het tweetal op heterdaad worden aangehouden. Een derde persoon is aangehouden voor mishandeling, waarbij het slachtoffer gewond raakte aan zijn hoofd.

Er was ook een bestuurder die met zijn auto op de A6 naast de weg terecht kwam en vast kwam te zitten. De reden: de bestuurder was onder invloed van alcohol. Ook zijn er een aantal personen geweest die niet zo goed weten hoe ze met vuurwerk om moeten gaan en menen dan maar dingen te moeten gaan vernielen. Er zijn een aantal aangiftes bij ons binnen gekomen die wij zullen onderzoeken.

Her en der stonden ook vuurkorven en vuurtonnen gezellig te branden. Sommige dreigden wat uit de hand te lopen, waarop deze door de brandweer geblust zijn. Oudejaarsdag was er wel een brand in een fietsenhok van een basisschool in Echtenerbrug. Het onderzoek naar de mogelijke oorzaak loopt nog.

Helaas was het die nacht ontzettend mistig, waardoor het afgestoken vuurwerk heel slecht te zien was. De mist zorgde er ook voor dat de meeste mensen thuis bleven en niet naar familie en vrienden gingen. Heel jammer, maar wel de veiligste keuze.

Degene die het wel aandurfde ging naar één van de nieuwjaarsfeesten die op een aantal plaatsen gehouden werden. Diezelfde mist zorgde er ook voor dat wij niet op alle meldingen konden inzetten. Gezien het aantal meldingen en de dichte mist moesten we keuzes maken. Hopelijk hebben we dit niet bij de volgende jaarwisseling!

Kortom, ondanks het een kleine wereld was die nacht, was er wel veel gezelligheid op straat en zijn er geen grote ongelukken gebeurd. De politie wenst iedereen een goed, en vooral veilig, 2020 en ook dit jaar staan we weer voor jullie klaar!

Alle medewerkers van Politie De Fryske Marren