Politie avond gevuld met alcoholcontroles


25-02-2018 LEMMER – Aan de Flevostraat werd er afgelopen nacht wellicht een ramp voorkomen. Jongeren zorgden er ronde de klok van 03.55 uur dat een dronken bestuurder in zijn auto wegreed. Eerst werd er duidelijk getracht de man tegen te houden door de autosleutels af te pakken. De politie nam de situatie het over. De jongeren worden namens de politie bedankt voor hun adequate handelen.
Onverzekerd en gevangenisstraf
In Joure werd er gister rond 17,40 uur een 51-jarige man aangehouden. Bij nader onderzoek bleek de man uit Rohel onverzekerd rond te rijden met zijn oud. Daarnaast bleek dat de bestuurder nog 28 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. De bestuurder is ter plaatse aangehouden en ingesloten.

445 UG/L
Omstreeks 20.15 uur werd in Doniaga een 51-jarige bestuurder uit Apeldoorn aangehouden. Eenmaal uit de auto blies de man een A tijdens de blaascontrole. Op het politiebureau blies de man vervolgens 445 ugl. Daarna werd geconstateerd dat zijn rijbewijs sinds 1999 ongeldig bleek te zijn in verband met alcohol gebruik. Nadat zijn verklaring werd opgenomen is er proces verbaal tegen de man opgemaakt.