Plein Joure kleurt vrijdag Paars

10-12-2019 JOURE – Plein Joure kleurt paars op Paarse Vrijdag: van kantine tot de leerlingen en medewerkers op school. Zo tonen zij zich deze dag solidair met alle genders en seksuele oriëntaties. Daarvoor wordt ook het lesprogramma iets aangepast.

Film & theater
Leerlingen uit klas 1 en 2 kijken bijvoorbeeld naar de mooie korte animatiefilm ‘In a heartbeat’ en bespreken de film daarna met de klas. Derdeklassers kijken de eerste twee uur naar de film ‘Love Simon’, een liefdesfilm met een homoseksuele hoofdrol. Ook zij gaan vervolgens met de inhoud aan de slag. Voor klas 4 staat een interactieve theatervoorstelling over seksualiteit op school op het programma: Lifegoalsx.

Jezelf kunnen zijn
Plein Joure besteedt aandacht aan Paarse Vrijdag omdat de school het belangrijk vindt dat iedereen mag zijn zoals hij, zij of genderneutraal is. ‘Jezelf kunnen zijn, is een feest,’ is dit jaar het motto van Paarse Vrijdag en dat feestje wordt in Joure ook gevierd. Plein Joure grijpt de dag aan om in alle leerjaren het gesprek over seksualiteit te voeren.