Pittige buien op komst

12-06-2019 JOURE – Vanaf vanmiddag zijn er pittige buien op komst. Lokaal kan het flink doorregenen en valt er 10 tot 20 mm regen, in het midden en zuiden lokaal 20-40 mm. Later vanmiddag en vanavond neemt de regenkans van het zuiden uit langzaam weer af. Wel zijn er vanavond in het zuidwesten weer enkele buien mogelijk met kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige veranderlijke wind, in de loop van de avond wordt de wind overwegend zuidelijk.

Komende nacht zijn er opklaringen. In het westen is er nog een bui mogelijk, verder blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuidelijk en neemt toe naar matig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en komen er vooral in het westen enkele buien voor. In de avond zijn verspreid over het land enkele buien, plaatselijk met onweer en kans op windstoten rond 60 km/uur. Er staat een vlagerige zuid- tot zuidwestenwind, matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de kust en 20°C in het oosten. (Bron: KNMI)