Pikante boerinnenkalender viert jubileum

28-09-2020 JOURE – Een lichtpuntje in een jaar vol boerenprotesten en coronamaatregelen: op vrijdag 2 oktober aanstaande wordt de tiende editie van de Boerinnen Kalender gelanceerd. Zo heeft niet alleen bondscoach Frank iets te vieren, maar kan ook ‘de boer’ an sich uitkijken naar iets leuks in deze bizarre tijden. Een pikante kalender met beeldschone boerinnen als ode aan de voedselmakers. Voor het eerst sinds lange tijd zijn er geen inzendingen vanuit De Fryske Marren die deze editie mee doen.

Jubileumfeest verschoven
De lancering aankomende vrijdag moest in eerste instantie een groots jubileumfeest worden met veel publiek, een boerenmarkt, bekende artiesten en kalendermodellen van tien edities. Vanwege de coronamaatregelen wordt nu een kleinschalige presentatie voorbereid voor uitsluitend pers en enkele vrienden of familieleden per model.

Ruim negen jaar later is de tiende editie een feit, is de oplage verzesvoudigd en komen er jaarlijks honderden aanmeldingen binnen. Met dit jaar een recordaantal van 316 kandidaten. Het concept is uitgegroeid tot een ode aan en spreekbuis voor Nederlandse voedselmakers.

Presentatie boerinnen én boeren
Op 2 oktober aanstaande zullen niet alleen de agrarische modellen van de tiende Boerinnen Kalender gepresenteerd worden, maar ook die van de derde Boeren Kalender. Deze mannelijke variant werd op veler verzoek in 2019 in het leven geroepen. De organisatie roept alle stoere hunks van het platteland nogmaals op zich aan te melden, want die inschrijvingen gaan beduidend minder hard. Tegenover de honderden vrouwelijke staan tientallen mannelijke aanmeldingen. Hier kwam met knappe tweeling overigens nog wel een leuke primeur uit voort.

Alle Friese inzendingen:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Annie.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jorrit.jpgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Meindert.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Silke.jpgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Sjoerd.jpg