Piet Paulusma verwacht een zomerstorm

08-08-2019 JOURE – Piet Paulusma schrijft in zijn blog dat hij deze zomer in zijn eerdere voorspelling het de zomer heeft genoemd van de warmte, hitte en de zware buien. Bij ons in Nederland hebben we alles al gehad en dat geldt ook voor grote delen van Europa.

De afgelopen jaren zien we vaak ook een zomerstorm opduiken. Deze zomerstorm staat voor komende zaterdag op het programma en komt tot stand onder de regie van de Britse depressie die zaterdag boven de Noordzee komt te liggen.

Piet heeft deze depressie gisteren ook al aangehaald. De zuidwestenwind zal zaterdag in het Waddengebied en boven het IJsselmeer stormachtig worden met in het Waddengebied windstoten in kracht 9. De overige meren en kustgebieden krijgen een harde wind, kracht 7 met uitschieters tot ver in kracht 8. Ook landinwaarts windstoten in kracht 7 of mogelijk in kracht 8. Daarbij komen nog stormbuien.

Piet komt dan ook met een waarschuwing voor het verkeer, de watersport, de evenementen, maar ook voor op de camping, op het strand, de terrassen en thuis.