Persoon te water in Lemmer

15-06-2020 LEMMER – Zaterdagavond kreeg de politie samen met de brandweer en ambulance de melding dat er een persoon in het water was gevallen aan de Kotter in Lemmer. Ter plaatse waren 2 brandweermannen in vrije tijd al druk aan het reanimeren. Ondanks dat het ambulancepersoneel samen met deze mannen keihard gewerkt hebben, mocht de hulp niet meer baten en is de persoon overleden.

Omdat de toedracht niet helemaal helder was, zijn de recherche en Forensische Opsporing ter plaatse gekomen voor onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat hier sprake was van een noodlottig ongeval.

Het viel op dat tijdens de reanimatie veel omstanders zich verzamelden op het viaduct aan de Almere om toe te kunnen kijken hoe de hulpverleners bezig waren met de levensreddende handelingen. Nadat de politie deze omstanders verzochten om door te lopen en niet toe te blijven kijken, kregen zij het verwijt dat de hulpdiensten, geen anderhalve meter afstand hielden.

Niet alleen kunnen nieuwsgierige omstanders hinderlijk zijn voor hulpdiensten, ook is dit erg respectloos naar het slachtoffer en de nabestaanden. Ter afsluiting nog één keer voor een ieder die het nog niet weet: hulpdiensten hoeven en kúnnen geen anderhalve meter afstand te houden. In dat geval is reanimatie namelijk niet mogelijk.