Persbericht Royal Smals niet geheel op waarheid berust

07-01-2020 JOURE – Het bedrijf Royal Smals kwam gister met een persbericht naar buiten waarin wordt aangegeven dat er gesprekken zijn geweest met omwonenden ten aanzien van een mogelijke zandwinning in het IJsselmeer. Naast gesprekken met de bewoners zouden er ook gesprekken zijn geweest met verschillende organisaties.

Uit nader onderzoek blijkt nu dat het persbericht niet geheel klopt. Zo blijkt dat natuurmonumenten wel een gesprek heeft gehad met Royal Smals, maar zijn er verder geen toezeggingen gedaan vanuit de organisatie, dit waar het bedrijf beweerd dat dit wel het geval is.

Ook binnen de politieke partijen heeft het persbericht binnen een aantal partijen de wenkbrauwen weten te fronsen. Ook daar is niets bekend van gesprekken die er plaats zouden hebben gevonden. Ongetwijfeld zal het persbericht van Royal Smals tot vragen leiden aan het College van B&W.

Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf een positieve sfeer wil creëren binnen de media en mogelijk op die wijze de publieke opinie wil beïnvloeden. De vraag is of dat überhaupt gaat lukken gezien de politieke gevolgen het eerder heeft gehad binnen de gemeente.

Wordt vervolgt…