Perioden met zon, lokaal een bui

29-11-2019 JOURE – De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook enkele buien over het -land. Het wordt 8-9 graden. Vanavond en vannacht gaat het landinwaarts licht vriezen en is kans op mist. Morgen lokaal eerst mist, later gaat de zon schijnen. Het wordt 6-8 graden. Na wederom een nacht met lichte vorst is het zondag bewolkt en lokaal lang mistig. Het wordt niet warmer dan 3-6 graden.

Vanmiddag zijn er perioden met zon, maar er zijn ook  wolkenvelden en verspreid over het land is een enkele lichte bui mogelijk. De noordwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen en landinwaarts blijft het droog. Aan zee is aanhoudend kans op een bui. In het zuiden en midden is kans op mist. De temperatuur daalt naar 0 tot -2 graden in het binnenland en naar 1-3 graden vlak aan zee.

Morgenochtend komt eerst lokaal mist voor. Daarna is er een mix van wolkenvelden en zonneschijn. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar aan zee is nog altijd een lichte bui mogelijk. De wind waait zwak uit het westen.

In de middag schijnt de zon flink, maar in het noorden komen ook wolkenvelden voor. Het blijft droog en het kwik stijgt naar 6 graden in het oosten en naar 8 in het westen. Voor de tijd van het jaar is het een gebruikelijke temperatuur. De zwakke westenwind draait geleidelijk naar het oosten en blijft zwak.

In de avond en nacht naar zondag zijn er opklaringen, maar ook wolkenvelden. In het noorden, oosten en midden is kans op mist. Het gaat overal, met uitzondering van een (smalle) kuststrook, licht vriezen met minima tussen 0 en lokaal -3 graden. In het noordoosten kan het lokaal -4 graden worden.

Zondag start op veel plaatsen grijs met veel bewolking en mist. De mist lost in de loop van de ochtend op veel plaatsen op, maar vooral in het noordoosten kan het lang grijs blijven. De rest van de dag is het overwegend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Later op de dag neemt in het noordelijk- en noordwestelijk kustgebied de kans op een bui toe. De wind waait uit het noordoosten, later uit het noorden en is zwak tot matig boven land en later vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar maximaal 3-4 graden in het oosten en naar 5-6 graden in het westen. Mocht het in het noordoosten nog langer grijs blijven, dan wordt het niet warmer dan 1-2 graden boven nul. De meteorologische winter begint duidelijk te koud.

In de nacht naar maandag zijn er opklaringen, maar ook wolkenvelden en landinwaarts is weer kans op mist. In de kustgebieden is kans op een bui, elders blijft het droog. De temperatuur daalt naar 1-3 graden boven nul in het noorden en westen en naar 0 of -1 landinwaarts. Maandag schijnt geregeld de zon, maar er is ook een enkele bui mogelijk. De noordwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig. Het wordt 5-6 graden in het oosten en 7-8 in het westen.

Dinsdag, woensdag en donderdag is het over het algemeen bewolkt. Soms schijnt ook even de zon en het blijft droog. Het kwik stijgt naar 5 graden in het oosten en naar 7-8 in het westen.

Vanaf vrijdag gaat het kwik langzaam omhoog naar 8-10 graden in het volgende weekend. De wisselvalligheid neemt toe en ook de wind gaat een rol van betekenis spelen.