Perioden met zon, geleidelijk meer bewolking, later regen

14-08-2019 JOURE – Enkele wolkenvelden, vooral in het oosten laat de zon zich geregeld zien. In het Waddengebied komen nog enkele buien voor, aanvankelijk nog met onweer. Vanmiddag neemt, van het zuidwesten uit, de bewolking toe, gevolgd door regen. In de loop van de avond breiden bewolking en regen zich verder noordoostwaarts over het land uit. In het oosten wordt het 22°C, elders blijft het kwik rond 19°C steken en de zuid- tot zuidwesten wind is matig. Vanavond neemt de wind langs de westkust toe naar (vrij) krachtig.

In de nacht naar donderdag is het bewolkt en zijn er in vrijwel het gehele land perioden met regen. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind draait in de loop van de nacht naar zuidwest en is boven land zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Donderdag overdag is er aanvankelijk veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. In de loop van de dag trekt de neerslag oostwaarts weg en klaart het wat op. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21°C . De wind draait van zuidwest naar west en is matig, aan de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)