Panna kooi feestelijk geopend door Fenna Kalma


27-10-2017 HASKERHORNE – Eerder vanmiddag opende 'local hero' Fenna Kalma onder belangstelling van een kleine 100 aanwezigen de Panna kooi in Haskerhorne. De nieuwe panna kooi kwam voort uit een initiatief van Einte Minnesma, Kevin Spieksma en Coen Sloothaak. Na de dorpsfeesten waren de jongens een balletje aan het trappen op het schoolplein en Evert van der Wiel van het dorpsbelang vroeg waarom ze niet op het veld aan het voetballen waren. Het antwoord was te vinden in de slechte kwaliteit van het veld.

Oplossing
De jongens kwamen al snel met een mogelijke oplossing. Het veld waar eerder nog de jeu de boules baan was gesitueerd werd nagenoeg nooit gebruikt. Ook ontstond er een plan om de ruimte multifunctioneel te maken voor meerdere sporten en activiteiten.  Na overleg binnen het dorpsbelang werden er snel subsidies aangevraagd om de €20.000,- kostende panna kooi aan te leggen. In slechts 2 weken tijden werden alle subsidie aanvragen gehonoreerd.

Multifinctioneel
Niet alleen kan er nu in de panna kooi gevoetbald worden maar ook gebasketbald. In de winter is er de mogelijkheid om de riolering van het veld dicht te draaien zodat er een ijsbaan kan ontstaan voor de jeugd. "Zo kunt je er op schaatsen maar ook hockeywedstrijden op spelen" aldus Evert van der Wiel. Voor de bewoners van Boer en Blij kan de ruimte gebruikt worden voor bewegingsdoeleinden. Zij bewoners en begeleiders waren dan ook bij de opening aanwezig.

Feestelijke opening
Einte Minnesma, Kevin Spieksma en Coen Sloothaak gaven aan dat als de opening zou plaatsvinden er wel een feestelijk tintje aan moest worden gegeven. Dat wilden ze doen door het grote talent van het damesvoetbal Fenna Kalma het lintje te laten doorknippen en gelukkig stond zij hier ook voor open. Tijdens de officiële opening werd er nog wel op gewezen dat nieuwe panna kooi nog geen draagt en dat men suggesties in kan sturen naar het bestuur van het dorpsbelang via dorpsbelanghhorne@gmail.com. Een sfeerimpressie van de opening vindt u via deze link