Overwegend droog met ook zon

14-06-2019 JOURE – In het noorden komen enkele buien voor. Daarna is het op de meeste plaatsen droog met zon en stapelwolken. Met 20-26 graden wordt het warm. Komende nacht en zaterdagochtend zijn er opnieuw buien. De dagen daarna komt er meer ruimte voor de zon en na het weekend wordt het tijdelijk zomers warm. Woensdag wordt het zelfs 25-30 graden.

Vanmiddag komen in eerste instantie in het noorden van het land nog enkele buien voor. Daarna wordt het droog en waarschijnlijk zullen geen nieuwe buien ontstaan. Er zijn dan zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt een warme dag met 21-23 graden in het westen van het land en 23-24 graden in het oosten. Langs de oostgrens kan het met 25-26 graden zomers warm worden. In het Waddengebied en aan de Zeeuwse kust is het met 20 graden iets minder warm.

Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting. Op de Wadden staat aanvankelijk een vrij krachtige wind, maar later neemt de wind af. Later in de middag kan de wind aan zee aanlandig worden.

Vanavond is het nog een tijd droog en schijnt op veel plaatsen de zon. In het zuiden neemt de bewolking toe. Er staat dan een zwakke tot matige noordenwind. Later op de avond raakt het op meer plaatsen bewolkt en stijgt in het zuiden de kans op regen.

Komende nacht trekken vanuit het zuiden verschillende buien over het land en daarbij komt ook onweer voor. Regionaal kan flink wat regen vallen. De temperatuur daalt naar 14 graden in het midden en westen tot 16 in het oosten.

Morgen trekken in de ochtend buien over het land. De meeste neerslag valt in het noorden. In het zuiden komen enkele lichte buien voor en kan later in de ochtend de zon af en toe doorbreken.

In de middag verlaten de meeste buien het noorden van het land. Op een enkele lichte bui na is het dan droog. In het zuidwesten wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af en geleidelijk breekt op meer plaatsen de zon door. Het wordt 18-19 graden aan de kust en zo’n 21 graden in het midden en oosten van het land. In het zuiden en zuidoosten wordt het 22 graden. De wind is overwegend matig van kracht en komt uit een westelijke richting.

In de avond is het prima weer met zon en enkele wolkenvelden. Op de meeste plaatsen is het droog, maar enkele bui is in het binnenland niet uitgesloten. Er volgt een vrij heldere nacht waarin de temperatuur naar 11-12 graden daalt.

Zondag begint de dag op veel plaatsen met zonneschijn. Er ontstaan vrij snel stapelwolken en in het zuidwesten is een kleine kans op een bui. In de middag kunnen verspreid over het land een paar lichte buien ontstaan. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Het wordt 18-19 graden aan de kust, 20 graden landinwaarts en in het zuiden, midden en oosten wordt het 21-22 graden.

In de avond zullend de lokale buien weer verdwijnen en zal de zon nog een tijd flink schijnen.

Na het weekend wordt het warmer met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Maandag stijgt de temperatuur naar 21-23 graden langs de kust en 24 tot lokaal 26 graden in het binnenland. Dinsdag wordt het in het binnenland zomers warm met 25 tot 28 graden. Ook in de kustgebieden is het met 21-24 graden warmer dan normaal.

Woensdag wordt de warmste dag van de week met 25-28 graden. In het zuiden en oosten wordt het 29 graden en in delen van Brabant, Limburg en in de Achterhoek kan het met ruim 30 graden tropisch warm worden. De kans op een onweersbui neemt dan toe. Op de Wadden is het een graad of 24.

Later in de week wordt het minder warm en daalt de middagtemperatuur naar 19 tot 23 graden. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en daarbij is kans op enkele buien.

(Bron: Weeronline)