Overwegend droog met later vrij krachtige wind

30-01-2020 JOURE – Vandaag is het in de ochtend overwegend bewolkt en droog met heel lokaal een klein beetje zon. In de middag is het grijs en kan het later in het zuidwesten en westen soms een beetje motregenen. In de avond is in het hele land kans op perioden met lichte regen of motregen.

Een matige zuidwestenwind voert zachte lucht aan een daardoor stijgt de temperatuur de hele dag geleidelijk. In de ochtend is het 6-7 graden en in de middag een graad of 9. In de avond stijgt de temperatuur naar 9 graden op de Wadden en 10-11 graden in de rest van het land. Aan de kust is de wind (vrij) krachtig.

In de nacht naar vrijdag neemt de neerslag af, maar zo nu en dan kan het nog een beetje motregenen. Het blijft zacht met minima tussen 8 en 10 graden.

Vrijdag wordt een grijze dag. In de ochtend is het op veel plaatsen droog en in de middag en avond kunnen we perioden met regen verwachten. Verder is het winderig met een matige en in de kustprovincies (vrij) krachtige zuidwestenwind. Met 10 graden in het noorden tot plaatselijk 13 graden in het zuiden is het ronduit zacht voor de tijd van het jaar.

In het weekend zijn er perioden met regen en is het grijs en zacht. Mogelijk laat de zon zich zaterdag laat in de middag nog even zien. Zaterdag wordt het op grote schaal 12-13 graden, zondag is het net iets minder zacht. Het blijft flink waaien uit het zuidwesten tot westen.

Maandag verandert er weinig en is het grijs, regenachtig en zacht. De dagen daarna neemt de neerslag af en blijft het steeds vaker droog. De wind neemt wat af en zo nu en dan kunnen we ook zon verwachten. De middagtemperatuur daalt later in de week naar 6-8 graden en in de nacht is het 1-3 graden met kans op vorst.