Overpeinzing: Winkelen belangrijker dan familie?


26-12-2017 JOURE – Winkelen is het nieuwe kerstuitje. Niet in het centrum van een dorp of stad maar het liefst gaan we massaal naar de woonboulevard. Tweede kerstdag is voor de ondernemer al jaren de dag voor het genereren van (extra) inkomsten. De volgende stap is op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag opengaan. Zolang de vraag er is zullen de ondernemers de deuren openen.

Het past in de ontwikkelingen van koopgedrag. Vooral de horeca en de supermarkten zijn steeds langer open. Naast dat het hier een religieuze feestdag betreft moet men zich wellicht ook zorgen maken over de ouderen die zich in verpleeghuizen, ziekenhuizen en verzorghuizen bevinden. Zij worden vaak ‘voor het gemak’ aan de kant gezet omdat zij zich ‘in goede handen bevinden’. En natuurlijk gaan ‘we’ daar nog langs maar wie weet wat we in de woonboulevard vandaag kunnen ‘scoren’.

Uiteraard zijn er uitzonderingen maar dit lijkt wel een toenemende trend te worden. Respect en hulde voor diegenen die hun naasten bezoeken en eren. Wellicht dat zij op latere leeftijd ook het geluk kennen van het bezoek van hun nakomelingen en/of familieleden tijdens de kerst of feestdagen.