Oriëntatie op het Kei College


09-11-2017 JOURE – De vmbo-basis- en vmbo-kader-klassen 1 en 2 van het Bornego college gaan dit schooljaar meerdere keren naar het Kei College in Heerenveen voor een oriëntatie. Het doel van deze middagen is om de leerlingen een beeld te geven van het Kei College. Leerlingen kunnen tijdens de oriëntatiemiddagen snuffelen, doen, kennismaken en ideeën opdoen voor hun verdere carrière.

De leerlingen van klas 1 snuffelen aan de zeven verschillende profielen, zodat ze aan het einde van de oriëntatiereeks een goed beeld hebben van het Kei College en de profielen. De leerlingen van klas 2 hebben al vier profielen gekozen waarop ze zich verder oriënteren. 
 
De eerste oriëntatiemiddag is inmiddels geweest. De leerlingen waren enthousiast en werkten fanatiek aan de opdrachten: bijvoorbeeld kokkerellen bij Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), een robot maken bij Produceren, Installeren & Energie (PIE), een hologram maken bij Dienstverlening & Producten (D&P) of nagels lakken bij Zorg & Welzijn (Z&W). Het tweede bezoek vindt plaats op donderdag 16 november.