Opnieuw onder de aandacht – sportvelden zijn gesloten

13-04-2020 JOURE – Aansluitend op de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, zijn in overleg met de buitensportverenigingen de sportvelden afgesloten. Dit geldt in ieder geval tot en met 28 april. We merken dat er nog wel jeugd op de velden komt, zodat we dit nogmaals onder de aandacht willen brengen.

Besmetting voorkomen 
In de praktijk kwam de jeugd nog in te grote groepen bij elkaar op de sportvelden. Omdat hiermee de richtlijn van 1,5 meter afstand bewaren in gevaar komt, is besloten om de terreinen ook fysiek af te sluiten. Hiermee willen we duidelijkheid bieden en besmetting zoveel mogelijk voorkomen. Want ook de jeugd heeft hierin een belangrijke rol en kan het virus overdragen op anderen. Daarmee kunnen ze kwetsbare mensen in de samenleving onbedoeld raken.

Sportvelden verboden toegang
De buitensportterreinen waren al officieel gesloten omdat de trainingen en competities zijn stil gelegd. Ook de hekken zijn dicht zodat dit meer zichtbaar is. Tevens is een bordje ‘verboden toegang’ geplaatst. Dit betekent dat politie en toezichthouders van de gemeente hierop kunnen handhaven: natuurlijk waarschuwen we eerst en zoeken we samen naar een alternatief.

Maximaal drie personen
De richtlijn is om in elk geval niet in grote groepen en bij voorkeur met maximaal 3 personen af te spreken. Het belangrijkste is om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het bij elkaar komen (richtlijn 3 personen) kan wel op de speelveldjes in de wijken, maar niet meer op de velden bij de sportaccommodaties. Politie en toezichthouders blijven hier samen met de sportverenigingen op toezien.