Opnieuw FUNdag voor jonge mantelzorgers


16-03-2018 JOURE – Het is weer tijd voor een FUNdag voor de jonge mantelzorgers in de gemeente De Fryske Marren en Heerenveen. Op zaterdag 7 april, van 14.30 – 21.30 uur, georganiseerd door Miks welzijn en Caleidoscoop. Deze keer is gekozen voor verschillende (outdoor) activiteiten met natuurlijk ook voldoende tijd om samen te eten en bij te kletsen. Dit gaan we doen in Sint Nicolaasga, bij Hotel de Oorsprong.
Ben jij 10 jaar of ouder en is er bij jou thuis iemand ziek, gehandicapt of verslaafd? Dan ben jij een jonge mantelzorger. In veel gezinnen is er iemand ziek, gehandicapt of verslaafd. Dat komt vaker voor dan je denkt. Het overkomt je plotseling, bijvoorbeeld als je ouder een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Of je groeit er mee op, bijvoorbeeld als je zus een handicap heeft.

Je helpt vanzelf extra veel mee. Je houdt meer dan anderen rekening met thuis. Je voelt je misschien minder vrij dan je leeftijdgenoten. Dat bij elkaar heet mantelzorg.
Jonge mantelzorgers kunnen veel aan. Je bent het zo gewend en je staat gewoon klaar voor je familie. Daar kun je best trots op zijn. Maar dat zegt nog niet dat je het er altijd gemakkelijk mee hebt. Voor een jonge mantelzorger is het ook wel eens (te) veel…

De deelname aan de FUNdag is gratis. Voor eten en drinken wordt gezorgd! Het enige wat jij hoeft te doen is je aanmelden en van de partij te zijn. Voor eten en drinken wordt gezorgd! Je kunt je aanmelden via telefoon@miks-welzijn.nl of bellen naar 0513-414593.
Ben je nog niet bij Miks welzijn als jonge mantelzorger ingeschreven en lijkt het je leuk om mee te gaan, geef dan je naam en adres aan ons door, zodat wij je een uitnodiging kunnen sturen.