Opnieuw een zonnige lentedag

25-03-2022 JOURE – Het is opnieuw een zonnige dag, vanmiddag verschijnen her en der wat stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt 14 tot 18 graden. Komende dagen verschijnt er wat meer bewolking, maar met 12 tot 18 graden is het in het weekend nog aangenaam. Na het weekend gaat het kwik geleidelijk omlaag en neemt de neerslagkans langzaam toe.

De grijzigheid is verdwenen en het is overal een zonnige vrijdagochtend. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur loopt snel op. Om 11 uur is het 12 tot 14 graden.

Vanmiddag schijnt de zon volop, maar in het oosten en zuidoosten komen enkele stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt verder op en uiteindelijk is het op de meeste plaatsen 16 tot 18 graden. Langs de noord- en westkust is het maximaal 14 of 15 graden en op de Waddeneilanden blijft het kwik steken bij 9 tot 12 graden.

Vanavond en vannacht is het helder. In het noorden komt lokaal weer mist voor. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind en het koelt af naar 1 tot 4 graden. In het noorden kan het kwik dalen tot iets onder het vriespunt.

Morgenochtend schijnt de zon weer volop. In de loop van de ochtend raakt het in het noordoosten bewolkt. Het is overal droog en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt weer snel op en om 11 uur is 12 tot 14 graden.

Morgenmiddag breidt de bewolking langzaam naar het zuiden uit, maar in het midden en zeker in het zuiden blijft het zonnig. In het noorden gaat de zon schuil, maar het blijft droog. De noordenwind is meest matig en het wordt 12 tot 14 graden in het noorden en 18 in het zuiden. In het midden van het land is het 15 tot 17 graden.

Morgenavond en in de nacht naar zondag trekken de wolken verder zuidwaarts. Vanuit het noorden klaart het weer op. Er staat weinig wind uit het noorden tot noordoosten en het koelt af naar 2 tot 5 graden.

Zondag komt er in de ochtend in het zuiden nog bewolking voor. Elders schijnt de zon en ook in het zuiden breekt de zon weer door. Het is overal droog en bij niet meer dan een zwakke noorden- tot noordoostenwind stijgt het kwik naar 12 tot 14 graden in het noorden en westen en naar 15 tot 17 graden in het midden, oosten en zuiden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust is het maximaal 11 graden.

Maandag is er een mix van wolken en zonneschijn. Het is overal droog en er waait een zwakke geleidelijk naar noordwest draaiende wind. De temperatuur loopt op naar 12 graden in het noorden en naar 17 of 18 graden in het zuidoosten.

Dinsdag zijn er wolkenvelden en hier en daar valt wat lichte regen of motregen. In de middag breekt ook de zon weer door. De noordenwind is zwak tot matig en het wordt 10 graden in het noorden en 14, lokaal nog 15 graden in het zuiden.

De rest van de week neemt de wisselvalligheid verder toe. De wind draait naar het westen tot zuidwesten en neemt in kracht toe. De temperatuur doet een stap terug. Woensdag is het 9 tot 12 graden, donderdag en vrijdag wordt het niet warmer dan 8 tot 10 graden. Gemiddeld is het tijdens de maandwissel naar april 11 tot 13 graden.