Opklaringen tijdens dodenherdenking en mooi weer tijdens Bevrijdingsdag

04-05-2020 JOURE – Vanochtend trekken wolkenvelden over het land, maar er zijn ook zonnige momenten. In de middag komt de zon er steeds vaker bij. In het zuidoosten is zowel in de ochtend als middag een buitje niet uitgesloten. In de rest van het land blijft het droog. Het wordt 12 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. De noordenwind is matig boven land en vrij krachtig aan de kust.

Morgenavond klaart het vanuit het noorden breed op en kan de zon nog een tijdje schijnen. Dodenherdenking verloopt vrij zonnig en droog. In de loop van de avond en in de nacht naar dinsdag kan het noorden te maken krijgen met wolkenvelden vanaf de Noordzee. In het midden en zuiden verloopt de nacht helder. Het koelt flink af. In het oosten kan het lokaal een graadje vriezen, elders komen de minima uit op 0 tot +3 graden.

Dinsdag belooft een mooie dag te worden. Deze Bevrijdingsdag schijnt de zon volop en blijft het droog. In de noordelijke helft kan in de ochtend regionaal bewolking voorkomen, maar geleidelijk breekt de zon door. Het wordt 12 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. De matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een paar graden frisser.

Woensdag verloopt zonovergoten en droog. Met maxima van 14 tot lokaal 20 graden is het bovendien warmer dan de voorgaande dagen. Normaal is het begin mei 14-18 graden, dus dit zijn vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

De dagen daarna blijft het droog weer met veel zon. De temperatuur loopt nog wat verder op. Donderdag en vrijdag kan het in het zuiden en zuidoosten 20-23 graden worden. In de rest van het land stijgt de temperatuur naar 17-20 graden. Komend weekend neemt de kans op buien toe en volgende week wordt het een stuk frisser met temperaturen rond 15 graden.