Opklaringen en nog een enkele bui

02-02-2022 JOURE – Vanochtend is het aan het begin overwegend droog. Er zijn veel wolkenvelden met in het noorden en oosten af en tot wat zon. In Zeeland regent het af en toe. De westen- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig.

In de middag kan ook in de rest van het land af en toe regenen. Het is op veel plaatsen bewolkt met in het noordoosten kans op een beetje zon. De wind neemt iets af in kracht en het wordt op veel plaatsen 9 of 10 graden.

In de avond en in de nacht naar donderdag is het overwegend bewolkt met vooral in het noorden kans op een beetje regen. De minima komen uit tussen 5 en 7 graden.

Morgen blijft het overwegend bewolkt en vooral in de middag is er kans op enkele buien. Bij een meest matige zuidwestenwind wordt het 8 graden op de Wadden tot lokaal 10 graden in het zuiden.

Vrijdag begint de dag bewolkt en zijn er perioden met regen. In de middag is het vaak droog en dan kunnen we behalve wolkenvelden ook wat zon verwachten. De middagtemperatuur ligt op 6 à 7 graden en daarbij staat een onstuimige westenwind. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig. Aan de kust is de wind krachtig en op de Wadden waait het hard.

De dagen daarna is het wisselvallig met dagelijks wat regen, vrij veel wolkenvelden en soms wat zon. Vooral zondag kan het een tijd regenen en staat er stevige zuidwesten- tot westenwind.