Openbaar vervoer ervaart vertraging in nasleep storm Eunice

19-02-2022 JOURE – Storm Eunice raasde vrijdag 18 februari over ons land. ProRail is sinds vannacht bezig met controle en herstelwerkzaamheden aan het spoor. Door schade rijden er zaterdag 19 februari veel minder treinen. Het bus-, tram- en metrovervoer en de verschillende veerdiensten voeren zo goed als mogelijk de reguliere dienstregeling uit. Lokaal kun je te maken krijgen met vertraging door opruim- en herstelwerkzaamheden. Plan je reis kort voor vertrek in de 9292 app of op de website.

Treinen
Vanwege de schade aan het spoor rijden er zaterdag 19 februari veel minder treinen. De schade op het overgrote deel van het spoor is groter dan in de ochtend werd ingeschat en het duurt langer om dit te herstellen. Op niet alle trajecten zal het treinverkeer vandaag kunnen worden opgestart omdat er grote schade is aan, bijvoorbeeld, de bovenleiding. De treinen die kunnen rijden worden verwerkt in de reisplanner. 

NS
Stapsgewijs rijden er steeds meer treinen op de NS-trajecten. Deze worden verwerkt in de reisplanner. Op de website van NS vind je meer informatie over de trajecten die worden opgestart.

Internationale treinen
Voor het Internationale verkeer geldt dat er richting Duitsland en richting Brussel en Parijs vandaag geen treinverkeer mogelijk is.

Bus, tram, metro en veerdiensten
De bus-, tram- en metrodiensten rijden weer zo goed als mogelijk volgens dienstregeling. Houd lokaal rekening met omleidingen en vertraging door opruim- en herstelwerkzaamheden. Ook de veerdiensten varen weer volgens dienstregeling.

Check de app en website
Wanneer alle treinen weer volgens dienstregeling rijden is per traject verschillend. Stel je reis waar mogelijk uit. Ga je toch op pad, plan dan kort voor vertrek je reis in 9292 app of op de website. De nasleep van storm Eunice kan van invloed zijn op jouw reis. Download hier de app voor onderweg.