Open monumentendag 2017


20-08-2017 JOURE – Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2017 met speciale aandacht voor het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding.

Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek.

U kunt voor allerlei bestemmingen die meedoen aan Open Monumentendag 2017 terecht in de speciale zoekmachine ‘Zoek monumenten en activiteiten’ via deze link.