Open huis nieuwe milieuterrein en werf Lemmer

19-10-2019 JOURE – Het nieuwe milieuterrein aan de Ossekamp in Lemmer is klaar voor de toekomst! Een prachtig, modern milieuterrein waar afvalscheiding, circulaire economie en grondstoffen centraal staan. Op zaterdag 2 november openen we officieel de deuren en bent u van harte welkom op het open huis van 11.00 tot 15.00 uur. Zowel het milieuterrein als de gemeentewerf zijn dan open voor publiek, zodat u een kijkje achter de schermen kunt nemen. Iedereen is van harte welkom! 

Feestelijk programma voor jong en oud
Het open huis is voor inwoners en andere belangstellenden. Van 11.00 tot 15.00 uur laten de collega’s van de buitendienst graag zien hoe het milieuterrein werkt en met welke soorten afval u hier terecht kunt. Ook op de werf ernaast kan jong en oud ervaren wat er allemaal komt kijken bij het werken in de openbare ruimte. Denk aan rioolbeheer, afvalinzameling, groenbeheer, de strooiploeg, wegen, ponten en bruggen. Probeer maar eens een container omhoog te tillen met een ‘zijlader’ of neem een kijkje bij het werk onder de grond van de rioolploeg. Er is een informatiemarkt met onder meer Nederland Schoon, ‘Ho! Net yn ‘e Kliko!’ en het afvalspel van Omrin, met handige tips over afval scheiden. Voor de jeugd is er een leuke speurtocht met vragen en prijzen!

Image


Makkelijker afval wegbrengen
Vanaf maandag 4 november kunt u uw afval wegbrengen naar het nieuwe milieuterrein aan de Ossekamp en is De Steke dicht. Het nieuwe milieuterrein is van alle gemakken voorzien: een moderne milieustraat die ons helpt met de kringloop van afval- en grondstoffen. Daarmee besparen we kosten én zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Denk aan bouw- en sloopafval, grond, klein chemisch afval (KCA), asbest, papier, meubilair en natuurlijk groenafval. Een nieuw en ruim opgezet terrein zodat u met de auto en aanhangwagen gemakkelijk het terrein kunt op- en afrijden. De medewerkers helpen u bij de verschillende containers. 

Snelle route en meer grondstoffen
We willen graag meer bezoekers en meer scheiding van grondstoffen op onze milieuterreinen. Daarvoor is er een snelle route: groenafval en veel huishoudelijke spullen die niet in de container thuis horen, kunt u op het milieuterrein vlot kwijt. Voor glas, papier, textiel, schoenen, metalen en elektrische apparaten staan inleverpunten langs de rijbaan op het milieuterrein. Ook op het perron kunt u uw spullen sorteren of krijgt u hulp van onze medewerkers.

Circulaire economie
Tijdens het open huis laten we zien dat we veel materialen nog opnieuw kunnen gebruiken, zoals plastic, textiel, metaal en glas. Afvalscheiden en ‘samen halen we alles eruit’ blijft dan ook een speerpunt. Van groenafval maken we zelf nog prima compost en Omrin zorgt ervoor dat van veel plasticsoorten weer duurzame gebruiksartikelen worden gemaakt. Een interessant proces waarbij inwoners, ondernemers en gemeente elkaar nodig hebben.