Open Doedagen nieuwe sport-bso Joure


03-06-2017 JOURE – SKIK kinderopvang opent een nieuwe buitenschoolse opvang (bso), gericht op sport en bewegen, voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Deze nieuwe sport-bso gaat, bij voldoende aanmeldingen, open op 4 september 2017. De sport-bso komt aan de Séwei 7, bij Tennisvereniging Joure, naast Sportfun. Met de sport-bso biedt SKIK kinderen in Joure uitdaging en een alternatief: Ze kunnen nu kiezen welke soort bso persoonlijk het beste bij hen past: de reguliere buitenschoolse opvang  en/of de sport-bso, buiten het schoolgebouw. Een combinatie van beiden is ook mogelijk.

Open Doedagen 17 en 21 juni
Om ouders en kinderen actief te laten kennismaken met de sport-bso, organiseert SKIK, i.s.m. Miks, Open Doedagen op de sport-bso. Deze zijn op zaterdag 17 juni van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag 21 juni van 16.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 19.30 uur. Alle ouders en kinderen uit Joure kunnen hier gratis kijken en vooral ook meedoen met bijv. boogschieten, hockey, kaatsen, voetbal, padeltennis. Ook kun je oefenen als circusartiest of lopen op een slackline. Voor elk wat wils!

Plezier in sport en bewegen
Plezier in sporten en bewegen staat voorop op de sport-bso. Kinderen leren hier winnen en verliezen, samen spelen, gezond bezig zijn en hun eigen mogelijkheden kennen, zowel fysiek als mentaal. Je hoeft helemaal geen kei in sport te zijn om hier een hele leuke tijd te hebben!

Op de sport-bso spelen we op de multifunctionele playground, de padelbaan, de tennisbanen en op het grasveld. Activiteiten die aan bod kunnen komen, variëren van bootcamp tot voetbal of jazzdansen en van teamsporten tot yoga. Binnen in onze gezellige groepsruimte drinken we gezellig wat, praten we over wat we op school beleefd hebben, doen we een spelletje of rusten we uit op de bank. Hoewel de focus dus op bewegen ligt, worden er op de sport-bso bewust ook rustmomenten ingebouwd, zodat kinderen even bij kunnen komen. 

Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar
Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zijn welkom op de sport-bso als ze vanuit school zelf naar de sport-bso kunnen lopen of fietsen. SKIK verwelkomt ze daar met het spreekwoordelijke ‘thee en een koekje’. Vooral voor de kinderen van 8 tot 12 jaar kan de sport-bso erg aantrekkelijk zijn: lekker veel gezond buiten spelen en sporten op de bso met leeftijdsgenoten, buiten het schoolgebouw.

‘Open Club’
Met de sport-bso werkt SKIK samen met de Tennisvereniging Joure in de ‘Open Club’. Uitgangspunt hierbij is samenwerken, verbinden en het algemeen nut. Door partijen met elkaar te verbinden, samen te werken, elkaar te faciliteren en te versterken ontstaat er een open ontmoetingsplek voor iedereen. Bewegen, sporten, een gezonde leefstijl, sociale contacten, werkervaring, studie, alles komt samen in deze omgeving. Ook Miks Welzijn, Stichting Sport Fryslân, het CIOS, de Wurkjouwer, Talant en het Onderwijs werken enthousiast samen in deze ‘Open Club’.