Open dag kleinschalig wonen de Werf kent veel belangstelling


27-01-2018 JOURE – De open dag van de nieuw gerealiseerde kleinschalig wonen ‘De Werf’ was een enorm succes. Veel geïnteresseerden kwamen op de open dag af om te kijken hoe de nieuwe woonomgeving van Hof en Hiem eruit ziet. Het kleinschalige wonen is gericht op dementerende ouderen. Er zijn 2 huiskamers gesitueerd waarin per kant 8 bewoners gebruik van kunnen maken. In totaal is er dus ruimte voor 16 bewoners. Ieder heeft naast de woonkamer de beschikking over een ruim appartement met ruime sanitaire voorzieningen.
Naast dat de bewoners er over een ruim opgezet loopcircuit beschikken hebben ze ook de beschikking over een prachtige binnentuin. ‘Zo kunnen wij ze een veilig en een thuis gevoel bieden” aldus Jetske Noor. “De nieuwe woonruimte is geheel gericht op de persoon. Familie participatie speelt hier ook een belangrijke rol bij”. Naast de ruime appartementen is er ook een wijkcentrum gecreëerd waar bewoners en seniore omwonenden gebruik van kunnen maken. Het kan worden ingezet als er bijvoorbeeld iemand jarig of een andere gelegenheid zich voor doet.

De eerste bewoners zullen op maandag 5 februari hun intrek nemen in hun nieuwe sociale woonplek. Het uitzicht op het museum Joure, de winkelstraat, groenpartijen en de vele raampartijen zorgen ervoor dat de bewoner er zich snel thuis zal voelen. Daarnaast geeft het natuurlijke en duurzame uiterlijk het gebouw een bepaalde rust met zich mee. Een impressie van het gebouw vindt u via onderstaande link:
https://www.facebook.com/www.Jouregio.nl/photos