Ook in februari geen winter

27-01-2020 JOURE – Voor iedereen die een warm hart toedraagt aan de winter wordt het afzien. In februari is de kans namelijk klein dat het nog ├ęcht winter wordt. Westelijke en zuidwestelijke winden domineren het weerbeeld en daarmee wordt zachte lucht naar ons land geblazen. Met een beetje geluk valt er een keer (natte) sneeuw, maar ook die kans is gering. De schaatsen kunnen hoogstwaarschijnlijk in het vet blijven. In dit artikel lees je wat voor weer we in februari precies krijgen.

Het weer in februari lijkt een beetje op dat van januari. Er zijn perioden met zuidwestenwinden. Daarbij kan de temperatuur dagenlang boven 10 graden uitkomen en is het grijs en regenachtig. Normaal is het in februari overdag een graad of 6. Vooral halverwege de maand is er kans op rustig weer. In de nacht kan het dan vriezen en overdag komt de temperatuur ruim boven nul uit. Nachtelijke temperaturen rond het vriespunt zijn heel normaal in februari. Ook is kans op mist.

Mogelijk komt de wind een aantal dagen uit het noordwesten, wat winterse buien op kan leveren. De kans dat sneeuw een keer blijft liggen is klein. Noorden- of oostenwinden lijken deze februarimaand uit te blijven. Daardoor kan koude poollucht ons land niet bereiken.

De gemiddelde maandtemperatuur komt uit op 4,5 graden. Dat is bijna anderhalve graad warmer dan de gebruikelijke 3,3 graden. Er valt waarschijnlijk de normale hoeveelheid regen van 55 mm.