Onstuimig en zacht met buien

29-02-2020 JOURE – Vanochtend is het overwegend droog. Vanmiddag trekt een buiengebied over het land een daarbij kan het flink waaien. Er is in het hele land kans op zware windstoten. Voor de buien uit is het zacht met 10-14 graden. Achter de buien is het 7 graden. Morgen is er een mix van buien en zon. Het wordt dan 8-10 graden. Na het weekend is het rustiger met wolken, zon en buien.

Vanochtend blijft het overwegend droog met regionaal tijdelijk zonneschijn. Het is zacht met temperaturen rond 10 graden en een matige tot krachtige zuidenwind. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe.

Vanmiddag trekt een buiengebied vanuit het westen over het land. Hierbij kan het even flink doorplenzen. Ook hagel en een klap onweer behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast gaat de passage van dit buiengebied gepaard met fikse windstoten. In het hele land is kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. In de kustgebieden zijn lokaal windstoten van 90-100 km/uur mogelijk. De wind draait tijdens de buien van zuid naar zuidwest en is veelal krachtig. Aan zee waait het hard tot stormachtig, 7-8 Bft.

De maximumtemperatuur varieert van 10 graden op de Wadden tot lokaal 14 graden langs de oostgrens. Deze temperatuur wordt voor het buiengebied uit behaald. Na passage van het buiengebied is het een graad of 7.

Vanavond blijft het onstuimig met in het binnenland een (vrij) krachtige zuidwestenwind en aan zee een harde zuidwester. Later in de avond en nacht wordt de zuidwester op de Wadden en langs de westkust van Noord-Holland weer stormachtig, 8 Bft. Het is wisselend bewolkt met vooral in de kustprovincies enkele buien. De temperatuur daalt naar 4-5 graden. De gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met enkele buien. Er waait een vrij krachtige tot aan zee harde zuidwestenwind met in het noordwesten soms nog zware windstoten. In de loop van de ochtend neemt de wind wat af.

Morgenmiddag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe kan het vooral in Zeeland gaan regenen. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuiden bij een matige, aan zee krachtige zuidwestenwind.

Morgenavond breidt de regen noordoostwaarts uit over het land. In de nacht wordt het vanuit het westen droger met enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden.

Maandag blijft het wisselvallig met soms wat zon, maar ook buien. Het wordt 8-9 graden en er waait een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

Ook de rest van de week is het wisselvallig weer met af en toe zon, maar ook elke dag grote kans op buien. In het algemeen valt er regen, maar een keer een winterse bui behoort ook tot de mogelijkheden. De maxima komen uit rond 8 graden en zijn daarmee gemiddeld voor begin maart. In de nachten koelt het landinwaarts af tot tegen het vriespunt. De wind blijft in de zuidwesthoek, maar het wordt niet meer zo onstuimig als dit weekend.