Onrustige tijden in en rondom het IFKS skûtsjesilen

14-08-2019 SLOTEN – Waar het in de voorgaande editie’s zo goed ging, is het dit jaar onrustig tijdens het skûtsjesilen binnen de IFKS. Zo kwam een vrouw dinsdagavond ten val op het skûtsje van Gerrit Huisman en kwam daarbij tussen twee schepen terecht. Nadat ze uit het water was gehaald raakte ze bewusteloos. Een ambulance heeft haar overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het nu met haar is is onduidelijk.

Op het schip ‘de drie gebroeders’ brak brand uit. De brand ontstond nabij de motor van het schip. Diverse bemanningsleden ademden rook in en 1 bemanningslid werd van boord gehaald toen hij geen lucht kreeg. Voor zover bekend gaat het goed met de man. De (water) schade aan het skûtsje is aanzienlijk. Zo hebben 2 fokken van het schip het niet overleefd. Het is afwachten of de bemanningsleden vandaag in actie zullen komen.

Als laatste werd de wedstrijd in de grote A-klasse gister gestaakt vanwege de weersomstandigheden. Ook de baan lag niet goed in het water. Het is afwachten of iedereen vandaag zonder kleerscheuren de dag door komt.