Ondanks wisselvallig weer leuke Koningsdag


27-04-2017 JOURE – Terwijl de kou in de Midstraat van Joure nog duidelijk voelbaar is, komen de eerste verkopers in actie om hun spullen uit te stallen. De meesten van hen waren goed voorbereid op het voorspelde wisselende weer situatie en hadden diverse afdekzeilen mee om hun verkoopwaar te beschermen. Slechts enkelen gunden alleen hen zelf een droge plek bij een plotselinge bui.

Na de middag werd het weer beter en kwam het winkelende publiek ook kijken naar de vele kraampjes en particuliere verkopers. Ook aan de kinderen was weer gedacht. Zo konden de kinderen hun hart ophalen bij de diverse springattracties en luchtkastelen die waren opgesteld. Ook konden zich vermaken met een enorme hoeveelheid Lego die speciaal voor de enthousiastelingen waren ingericht.

Tegen 15.00 uur hielden de meeste kinderen en verkopers het langzaam aan voor gezien. Er werd steeds meer opgeruimd, enkele uitzonderingen natuurlijk dar gelaten. Over het geheel mag Joure weer trots zijn op de organisatie die deze dag weer tot een succes heeft weten te maken. Met name de horeca kon vandaag goede zaken doen en laten zien hoe gastvrij Joure is voor haar inwoners en haar bezoekers. Een sfeerimpressie van de dag vind u via deze link.