Onafgebroken zonneschijn

23-03-2020 JOURE – De zon schijnt vandaag onafgebroken. Het blijft droog en het wordt 8 tot 12 graden. Er waait daarbij een schrale zuidoostenwind, windkracht 4 tot 6. Komende nacht gaat het licht tot lokaal matig vriezen. Morgen en woensdag opnieuw veel zon. De temperatuur stijgt naar 9 tot 13 graden. Vanaf donderdag verschijnt er weer wat bewolking en in het weekend is kans op een bui.

De zon schijnt vanochtend volop. Het blijft droog en er waait een schrale zuidoostenwind. Boven land is de wind matig en aan zee en rondom het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur, die vooral landinwaarts daalde tot onder nul, stijgt geleidelijk tot boven nul en aan het eind van de ochtend is het 4 tot 7 graden.

Vanmiddag blijft de zon onafgebroken schijnen aan een strakblauwe lucht. De temperatuur stijgt naar maximaal 9 tot 11 graden. Op de Wadden wordt het een graad of 8, terwijl in het zuiden lokaal de 12 graden gehaald kan worden. Daarmee is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar, maar voor het gevoel is het kouder.

Vanavond en vannacht is het helder en vrij koud. De zuidoostenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar 0 tot -2 graden in het westen en naar -2 tot lokaal -6 graden landinwaarts. Alleen in het westen van Zeeland blijft het kwik iets boven nul.

Morgen schijnt, zowel in de ochtend als in de middag, de zon weer volop. Lokaal is wat sluierbewolking zichtbaar, maar daar heeft de zon geen last van. Het blijft gegarandeerd droog en er waait een meest matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 10 tot 12 graden. Op de Wadden blijft het kwik nipt onder de 10 graden en in Zeeuws-Vlaanderen en in Noord-Brabant kan het lokaal 13 graden worden.

In de avond blijft het helder en in de loop van de avond daalt de temperatuur op veel plaatsen weer tot onder het vriespunt. In de nacht koelt het verder af en landinwaarts liggen de minima tussen -3 en lokaal -6 graden. In het westen is het veelal 0 tot -2 graden, maar in het westen van Zeeland alsook in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden blijft het kwik iets boven nul.

Woensdag schijnt opnieuw de zon volop. Wel trekt er soms wat sluierbewolking over het land, maar tot neerslag komt het sowieso niet. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden.

Na opnieuw een nacht met temperaturen tussen 0 en -5 graden, is het donderdag aanvankelijk weer zonovergoten. In de middag verschijnt in het zuiden en oosten steeds meer bewolking, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 9-11 graden en er waait een matige oostenwind.

Vrijdag begint de dag weer met zon en op veel plaatsen met lichte vorst. In de middag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind en de temperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden.

In het weekend is er een mix van zon, wolken en wellicht enkele (winterse) buien. De wind gaat uit het noorden waaien en voert koude lucht naar onze streken. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden. Lokaal kan het nog nipt 10 graden worden, maar de temperatuurverwachting is enigszins onzeker. In de nacht ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Volgende week schijnt geregeld de zon en de neerslagkansen zijn klein. De temperatuurverwachting is echter onzeker.