Oldtimer organisator onder financiële druk door DFM


20-09-2017 SINT NICOLAASGA – Hoofdorganisator van het jaarlijks terugkerende Oldtimer evenement Bauke Bos is door de gemeente financieel behoorlijk onder druk gezet. Door omstandigheden raakte hij samen met zijn gezin in de bijstand. Terwijl de uitkering liep beheerde hij echter ook de rekening van de oldtimer show. Nu heeft de gemeente beslist dat hij en zijn gezin de verstrekte uitkering terug moet betalen omdat het evenement als inkomsten worden gezien.

Het gezin heeft tijdens deze periode een gezinslid verloren. Een verzekering zorgde ervoor dat hun dochter op een waardige manier begraven kon worden. Nu wordt het uitgekeerde bedrag ook nog eens mee gerekend als inkomsten en moet de uitkering ook hiervoor terug betaald worden. Ondanks het consulteren van een advocaat laat de gemeente de vordering ten aanzien van Bauke staan. 

Uitlatingen van een juridisch medewerker van de Gemeente de Fryske Marren waren tijdens de hoorzitting bijzonder hard en toonde geen enkel begrip voor het persoonlijk leed van de familie. Vooral de uitspraak "Uw dochter was nog niet overleden, dus had u geen uitkering hoeven hebben" kwam erg hard aan bij het gezin. Hoe het financieel verder moet met het gezin of met het oldtimer evenement is op dit moment niet bekend. Het enige waar het gezin nu op kan hopen is dat er mensen zijn die wellicht een actie op touw kan zetten.

Wij houden u op de hoogte.