Noorden nog een paar buien morgen droog

10-04-2022 JOURE – Vandaag kan in het noorden, rond het IJsselmeer en in het oosten een paar buien voorkomen en wisselen zon en wolken elkaar af. In het midden is de kans op een bui veel kleiner en in het zuiden en zuidwesten is het droog. Daar is het dan ook wat zonniger.

Vanmiddag neemt de kans op een bui af, maar in het noordoosten en in Twente kan nog een enkel buitje ontstaan. In de rest van het land is het droog en met een afwisseling van zon en stapelwolken is het prima weer. Met 9 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden blijft het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Er staat een matige westenwind.

In de nacht naar morgen blijft het droog met heldere perioden. Het wordt een koude lentenacht met in het binnenland op veel plaatsen een graadje vorst en aan de grond vriest het op grote schaal. Aan de kust blijft de temperatuur iets boven nul.

Morgen wordt een droge dag. Er is vrij veel sluierbewolking zichtbaar, maar daar schijnt de zon goed doorheen. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht en daarmee wordt duidelijk zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 11 graden in het noorden en naar 15 in het zuiden. In het midden van het land is het een graad of 13.

Dinsdag is er opnieuw sluierbewolking aanwezig, maar geregeld schijnt ook de zon. Het blijft over het algemeen droog, al is een lokale bui in het westen van het land niet helemaal uitgesloten. De matige wind draait van oost naar zuid en het wordt nog warmer met maxima van 15 graden in het noorden en 19 in het zuiden. Lokaal kan het in het zuiden 20 graden worden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het 12-13 graden.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Er is meer bewolking en dagelijks valt regen of komt het tot enkele buien. Van tijd tot tijd schijnt ook de zon. De temperaturen doen langzaam weer een stapje terug en aan het eind van de week is het 13 tot 16 graden.

In het paasweekend neemt de neerslagkans weer af en schijnt vaker de zon. De temperatuur ligt dan naar verwachting tussen 12 en 15 graden.