Noorden helder, zuiden bewolkt

07-10-2019 JOURE – In het zuiden is het bewolkt en 8-9 graden, in het noorden is het helder en 3-5 graden. Overdag zijn in het midden en noorden flinke zonnige perioden. Het wordt 12-15 graden. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking later toe en in de avond en nacht naar dinsdag gaat het regenen. Daarna blijft het wisselvallig met dagelijks buien.

In de noordelijke helft van het land komen brede opklaringen voor en ligt de temperatuur tussen 3 en 6 graden. In het zuiden is het overwegend bewolkt en 8-9 graden.

Vanochtend is het in het zuiden grijs. In het midden en noorden schijnt de zon volop. In de loop van de ochtend kan ook in Brabant en Limburg de zon doorbreken. Zeeland blijft met veel wolkenvelden te maken houden.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en sluierwolken. In het zuiden, midden en met name het westen komen ook dikkere ‘lage’ wolkenvelden voor, die de zon geheel afschermen. In de loop van de middag neemt de bewolking verder toe en stijgt in het westen en zuidwesten de kans op een buitje. Elders blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op 12 graden in het noordoosten tot lokaal 15 in Brabant en Limburg. De wind draait gedurende de dag van oost naar zuid en is zwak tot matig. Aan zee kan het vrij krachtig waaien.

Vanavond raakt het overal bewolkt. Vanuit het westen neemt de kans op wat lichte regen toe. In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en zijn er perioden met lichte regen of motregen. In de loop van de nacht gaat het harder regenen. Met minima van 10-12 graden is het een stuk zachter dan de voorgaande nacht.

Dinsdagochtend vroeg is het regenachtig. Het regengebied trekt tijdens de ochtendspits vrij snel naar het oosten weg. De zon breekt door, maar geheel droog wordt het nog niet. Vanuit het westen volgen enkele nieuwe buien.

Dinsdagmiddag is er een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele buien. Het wordt circa 16 graden en er staat een matige tot krachtige westenwind. Maxima van 16 graden zijn heel normaal voor begin oktober.

Woensdag is het wisselvallig. Er trekken buien over het land, maar tussen de buien door schijnt de zon. Het wordt 14 à 15 graden.

De dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan. Dagelijks is kans op buien en vaak is er meer bewolking dan zon. Wel wordt het geleidelijk iets zachter. Volgend weekend komen de maxima uit op 17-18 graden en dat is een paar graden boven normaal.