Nieuwsbrief voor organisatoren van evenementen

02-04-2020 JOURE – Vanwege de situatie rondom het coronavirus in Nederland, kunnen tot 1 juni evenementen niet doorgaan. Een begrijpelijke en noodzakelijke richtlijn vanuit het kabinet, maar natuurlijk ook erg jammer voor de vele voorbereidingen die vaak al getroffen zijn. In deze nieuwsbrief zetten we een aantal zaken op een rij voor u als organisatoren van een evenement, om duidelijkheid te bieden.

Vergunningsprocedure
In veel gevallen is de vergunningsprocedure al doorlopen en zijn er ook leges betaald. Of u heeft de rekening net binnen gekregen, terwijl de activiteit nu niet doorgaat. Daarnaast zijn er nog aanvragen in behandeling. Ook bestaat er onzekerheid over de betaling van leges bij het aanvragen van evenementen na 1 juni.

Betaalde leges krijgt u terug
We kunnen u in elk geval op dit onderdeel tegemoet komen: als een activiteit vanwege het coronavirus niet door kan gaan en de vergunning is al verleend, dan betaalt u deze leges niet. U krijgt dit bedrag automatisch van ons terugbetaald als dit al voldaan is. U kunt ons hier ook altijd over mailen op info@defryskemarren.nl met in het onderwerp ‘leges geannuleerd evenement’.

Even pas op de plaats
Het verplaatsen van evenementen naar een nieuwe datum, is op dit moment nog niet mogelijk. Dit is besloten vanuit de Veiligheidsregio Fryslân en geldt voor alle Friese gemeenten. Deze richtlijn geldt totdat er vanuit het kabinet duidelijkheid komt over de situatie na 1 juni. Nadat het verbod op evenementen is opgeheven, kunt u contact met ons opnemen over de mogelijkheden van verplaatsing. Daarbij houden we rekening met bestaande evenementen die jaarlijks na 1 juni plaatsvinden.

Evenementen na 1 juni
Voor vergunningen voor evenementen die plaatsvinden na 1 juni geldt dat u deze alvast kunt aanvragen, al is het onder voorbehoud. Doe dit tijdig: bij voorkeur 12 weken voor de datum van het evenement (zie het aanvraagformulier op onze website). Dit geldt in elk geval voor bestaande evenementen op de evenementenkalender. Voor andere evenementen en overleg graag eerst telefonisch contact met ons opnemen.

Ook deze leges ontvangt u terug bij annulering
Als het Rijk besluit om de termijn van 1 juni voor evenementen te verlengen, ook dan geldt bovenstaande regeling voor tegemoetkoming van de kosten. Alleen als een evenement door kan gaan, betaalt u de leges.

Vragen?
Heeft u nog vragen dan kun u contact opnemen met Sietie Bruinsma of Monique Reekers op telefoonnummer 14 05 14 of via een mailbericht naar info@defryskemarren.nl. Ook vindt u veel informatie op onze projectpagina coronavirus en op onze website bij: evenement organiseren.