Nieuwjaarsborrel De Fryske Marren kent positief geluid


04-01-2018 JOURE – Gisteravond was er de nieuwjaarsborrel van de gemeente De Fryske Marren. Na iedereen persoonlijk te hebben begroet bij binnenkomst door de burgemeester en wethouders kon er onder het genot van een drankje en een hapje de toespraak beginnen van Burgemeester Veenstra. In zijn toespraak kwam naar voren dat de ambtenaren tevreden zijn over hun werkgever. Middels telefonisch onderzoek kon men tevens concluderen dat de inwoners van de gemeente er net zo over denken.

Afgelopen jaar kon er maar liefst 18 keer een koninklijke onderscheiding worden uitgedeeld aan vrijwilligers die zich ingezet hebben op een bijzondere manier binnen de gemeenschap. Het AZC in Balk voldoende ruimte biedt voor vluchtelingen en dat er 10 procent minder mensen van de bijstand gebruik maken. Ook is het bevolkingsaantal binnen de gemeente is inmiddels gegroeid naar 52000 inwoners.

Waar de Burgemeester Veenstra zich openlijk aan stoorde is dat er bij gemaakte fouten er ten onrechte dingen worden uitvergroot en dat de achtergronden van deze meldingen niet altijd correct worden vermeld of kloppen.

Als laatste gaf de burgemeester aan dat naast de spannende tijden die de gemeente zich te wachten staat er een nieuwe politieke partij zich heeft aangediend binnen de gemeente en dat iedere partij op 21 maart zich tegenover de kiezer zal moeten gaan bewijzen om stemmen voor hun partij binnen te halen.

Financiële ondersteuning voor cultuur projecten
Tijdens een kort intermezzo werden er door Durk Durksz twee prijzen uitgedeeld. Door de Kar commissie werd er €750,- gegund aan de kunst kring van Gaasterland. Voor het project in Doniaga werd er €500,- overhandigd voor het uitvoeren van hun plannen. De laatste kan overigens nog wel enige financiële steun gebruiken voor de uitvoer van samen gezellig.