Nieuwe vis steigers Sint Nicolaasga

30-07-2020 SINT NICOLAASGA – Onlangs zijn er aan de Headammen bij Sint Nicolaaga drie nieuwe vis steigers aangelegd: twee losse vissteigers voor 1 á 2 personen en een grote minder valide vis steiger. De oude visplaats die op deze locatie lag was niet meer veilig te gebruiken.

De nieuwe voorzieningen zijn deels aangelegd door een bedrijf en de afwerking gedaan door handige bestuurders en vrijwilligers van Hengelsportvereniging Ons Genoegen. Met de aanleg van deze drie vis steigers zijn we weer een aantal prachtige vis voorzieningen rijker waardoor de bereikbaarheid van de Friese wateren voor de sportvissers goed blijft.

De vis steigers zijn tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Watersportvereniging Sint Nicolaasga, Club van Aanjagers Tsjûkemar, Hengelsportvereniging Ons Genoegen en Sportvisserij Fryslân. De nieuwe steigers liggen aan het toevoerkanaal van het Tjeukemeer naar de jachthaven van Sint Nicolaasga. Dit water staat bekend om haar goede visstand die voornamelijk heel soortenrijk is. Wil je hier gaan vissen? Als je hier klikt vind je de exacte locatie van deze nieuwe visplaatsen.