Nieuwe kantine Bornego en Sevenwolden geopend


01-03-2017 JOURE – De gerestylede kantine van het Bornego College en OSG Sevenwolden is gisteren feestelijk geopend. Twee leerlingen van beide scholen kregen de eer om dit te doen met een confettikanon. Toen de confetti door de lucht vloog, was de kantine officieel geopend. 

Leerlingen Fardau Haven en Lynn van der Vlugt uit klas 3 waren namens het Bornego College bij de opening betrokken.

Zij zaten ook in de werkgroep met mensen van beide scholen die zich de afgelopen tijd over de restyle hebben gebogen. Dat was niet helemaal toevallig. Het duo vroeg zich vorig jaar af waarom de patio in het midden van het gebouw niet werd gebruikt. “Als het mooi weer was, konden wij nergens lekker buiten zitten. Voor de school staan wel een paar bankjes, maar dat was alles”, vertelt Fardau. Ze trokken toen de stoute schoenen aan en stelden die vraag aan de directie van de school.

Patio
De meiden hadden zelf al een paar schetsen gemaakt van hoe de patio eruit zou kunnen zien. “Wij hebben onze ideeën voorgelegd en de directie reageerde erg enthousiast. Ze waren zelf ook al bezig met het ontwikkelen van de nieuwe kantine en de patio en wilden daar onze ideeën graag in meenemen. Dat hadden wij natuurlijk nooit verwacht”, vertelt Lynn enthousiast. Sindsdien zijn Fardau en Lynn nauw bij het project betrokken geweest en mochten zij meedenken over de nieuwe inrichting van de kantine. En daar zijn ze super trots op. “De patio is nu echt top en de kantine is veel moderner en gezelliger geworden.”

Echt mooi
Febe Struycken uit klas 4a van OSG Sevenwolden is ook positief verrast: “Het is wel even wennen, we moeten ons plekje nog vinden, denk ik. Maar het is echt mooi geworden.” Tweedeklasser Viggo Bosma van het Bornego College zit met zijn vrienden aan een van de nieuwe tafels: “De oude kantine was echt wel aan vervanging toe, sommige spullen waren oud en kapot. Nu is alles weer mooi nieuw, ik vind vooral de patio heel mooi geworden!” Met de vernieuwing van de kantine en de patio kunnen beide scholen mooi wat jaren mee vooruit.