Niet alle gezamenlijke douche- en toiletgebouwen weer open in DFM

16-06-2020 JOURE – Stap voor stap mag er steeds meer. Deze week mogen de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchegebouwen bij recreatieparken, campings en jachthavens weer gewoon open. Dat geldt ook in de gemeentelijke havens: de openbare douche- en toiletgebouwen weer volledig open (24 uur per dag). Het toiletgebouw aan de Langestreek in Lemmer houdt alleen een toiletvoorziening beschikbaar. De ruimte in het gebouw en de passeerruimte, zijn te klein om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. De gemeente vindt het daarom niet verantwoord om deze douches te openen.

Houd 1,5 meter afstand
Zowel de beheerders van de sanitaire gebouwen als de recreanten, hebben de verantwoordelijkheid om zich altijd aan de algemeen geldende landelijke maatregelen te blijven houden: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte, was vaak je handen en blijf thuis als je klachten hebt.

Het openen van toiletten is een mogelijkheid; het is geen verplichting voor de eigenaar, noch is het een recht van de gebruiker. Voorop moet staan of de situatie ter plaatse het verantwoord maakt om de toiletten en douches te openen. De opening zal in de praktijk gefaseerd plaatsvinden omdat dit met het oog op de coronacrisis veilig moet gebeuren.