Naturistenzwemmen krijgt vervolg in Jouster zwembad

14-08-2019 JOURE – Afgelopen winter konden naturisten een uurtje bloot zwemmen in Swimfun Joure. Hier hebben vele bezoekers uit de regio dankbaar gebruik van gemaakt. Alle avonden waren een doorslaand succes met honderden bezoekers per avond. Door het succes van afgelopen winter heeft Swimfun besloten een vervolg te geven aan het naturistenzwemmen. Vanaf komend najaar zal het naturistenzwemmen tweewekelijks worden georganiseerd in uitgebreidere vorm, onder andere de wildwaterbaan en het buitenbad zullen geopend zijn.

Maikel van Dinther geeft aan erg blij te zijn met de grote opkomst en de mogelijkheid die nu geboden wordt voor het bloot zwemmen in Friesland. Door de grote opkomst is de tijd verruimd van een uur naar anderhalf uur. Vanaf oktober zal Swimfun haar zwembad opnieuw openstellen voor naturisten. Het binnenbad, inclusief glijbanen, zal geopend zijn voor bezoekers. Tevens is de horeca geopend, hiermee is het naturistenzwemmen opgenomen in de winterprogrammering van het zwembad.

Swimfun is met ongeveer 220.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland. Naast de recreatieve bezoeker wil Swimfun ook ruimte bieden aan andere gebruikers en doelgroepen in het complex. “Het naturisten zwemmen is daar een mooi voorbeeld van,” zegt Tjebbe van der Meer van Swimfun.