Natte dagen, daarna veel bewolking

06-02-2022 JOURE – Vandaag blijft het regengebied lang boven ons land hangen, waardoor het meerdere uren aaneengesloten regent. Pas later op de dag trekt de regen geleidelijk weg en klaart het op. Vanaf de Noordzee volgen dan nog enkele (winterse) buien. Er waait eerst een matige en aan zee krachtige westenwind, later op de dag draait de wind naar het noordwesten. Met 8 tot 10 graden op de thermometer is het zacht in vergelijking met de gebruikelijke 5 of 6 graden voor begin februari. Door de regen en wind zal de gevoelstemperatuur wel een paar graden lager uitvallen.

Morgen kan vooral aan het begin van de dag nog een enkele bui vallen. In de middag is het op de meeste plaatsen droog met ook zonnige perioden. De wind komt eerst uit het noordwesten en zoekt in de loop van de dag de westhoek weer op. Met deze windrichting blijven we ons in vrij zachte lucht begeven en de middagtemperatuur komt op 8 of 9 graden uit.

De dagen daarna staat een rustig en vrij droog weertype op het programma. Daarbij kan bewolking wel hardnekkig zijn. In combinatie met overwegend westenwinden levert dat wel vrij hoge temperaturen op voor de tijd van het jaar. In de middag is het vaak een graad of 8 en tijdens de nachten blijft het kwik ruim boven het vriespunt.